Uriah Heep gir i disse dager ut albumet Raging Through the Silence på bandets egen label Uriah Heep Records. Raging Through the Silence er en live-utgivelse av bandets tjueårsjubileums-konsert i London i 1989 og albumtittelen spiller på bandets første studioalbum med den nye line-upen. Albumet heter, som vel de fleste vet, Raging Silence og kom ut samme året som denne konserten ble tatt opp. Line-upen bestående av Mick Box, Trevor Bolder, Lee Kerslake, Phil Lanzon og Bernie Shaw skulle bli den lengstlevende til Uriah Heep og besto fra midten av 80-tallet til 2007. Da måtte trommis Lee Kerslake gi seg på grunn av dårlig helse. Da hadde line-upen bestått i over tjue år og det er rekord for Uriah Heep. Seks år senere, i 2013, gikk dessverre også bassist Trevor Bolder bort.

Denne line-upen startet med utgivelsen Live in Moscow i 1987 og avsluttet med det kritikerroste albumet Into the Wild i 2011. Denne utgivelsen, som tidligere kun har vært tilgjengelig på VHS, har nok derfor for mange fans vært savnet i platesamlingen – helt til nå! Raging Through the Silence står som et minnesmerke over et sultent og levende band som fortsatt har mye å si. Fansen trengte at Uriah Heep fikk en stabil og dyktig line-up og det fikk de med denne gjengen. Gamle låter som Look At Yourself, July Morning og Gypsy framføres på en glimende måte av bandet og ikke minst av vokalist Bernie Shaw. Han har store sko å fylle, men han gjør en fantastisk jobb både på denne utgivelsen og på utgivelsene som skulle følge. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at Bernie Shaw er en bedre vokalist enn det David Byron var hvis du ser på hvordan de presterte live, men det er bare min mening.

Nye låter som Too Scared to Run, That’s The Way That It Is og Cry Freedom sitter også som bare de og viser en ny side av Uriah Heep. Hvis du er fan av Uriah Heep og ikke har denne utgivelsen, så MÅ du rett og slett bare kjøpe den. Både fordi den er musikalsk veldig bra, men også fordi den står som et monument for den lengstlevende line-upen til Uriah Heep og den line-upen de fleste kjenner fra scenekanten i dag.

AUTHOR: Glenn Knudsen