Prophets of Rage, med Tom Morello, Tim Commerford og Brad Wilk fra Rage Against The Machine/Audioslave, B-Real fra Cypress Hill, samt Chuck D og DJ Lord fra Public Enemy er ute med debutskiven sin, på Fantasy Records. Bandet ble startet i fjor som en respons på den heller tullete valgkampen i USA og de har allerede gitt ut singlene «Unfuck The World», «Living On The 110» og «Radical Eyes». Musikken er som du forventer når Rage Against The Machine, Cypress Hill og Public Enemy slår seg sammen til en kruttønne av et band. Det er fete riff, kule rytmer, eksplosiv rapping og sosialt årvåkne tekster som kritiserer og utfordrer de som sitter med makten i verden.

Photo: Travis Shinn

(Photo: Travis Shinn)

De har også fått med seg den legendariske produsenten Brendan O’Brien, som har jobbet med både Rage Against The Machine og Audioslave fra før, i tillegg til band som AC/DC, Aerosmith, Soundgarden og Pearl Jam. Som om ikke det var nok har de fått med seg ingen ringere enn Michael Moore for å lage musikkvideoen til «Unfuck The World». Dette er noe av det mest spennende som har hent innen rocken siden drivveden fra Led Zeppelin, Nirvana og Queens of the Stone Age slo seg sammen for å bli Them Crooked Vultures! Prophets of Rage har turnert Europa i sommer for å bli samspilte og bedre som band – til strålende kritikker langs hele fjøla. Når spurt Om musikken til Prophets of Rage sa Tim Commerford nylig i et intervju; «We’re making music in the way that bands made music back in the day” og hinter til band som Sex Pistols og The Clash. Sjekk ut singelen “Unfuck The World” med musikkvideo laget av Michael Moore og i tillegg min personlige favoritt fra skiva – den Rage Against The Machine inspirerte «Living On The 110». Herregud så tøft!

AUTHOR: Glenn Knudsen