Når Steven Wilson 1. mars til neste år stopper innom Norge og Stavanger på sin To The Bone turné vil det bli hans første stopp i oljebyen. For mange blir nok det et gledelig besøk fra mannen som for de fleste nok er kjent som hjernen band bandet Porcupine Tree. Den siste skiva hans To The Bone som ble sluppet for noen dager siden har allerede fått stående ovasjoner fra en samlet musikkpresse, men vil vi kun få høre solomateriale til våren fra Steven Wilson eller får fansen høre Porcupine Tree-låter også? «Ikke for å være vanskelig, men det er ingenting som heter Porcupine Tree-låter, de er alle Steven Wilson-låter. Men jeg forstår at det du spør om er om jeg vil spille sanger som ble spilt inn og gitt ut av Porcupine Tree og svaret er da ja. Det vil bli en miks av sanger jeg har gitt ut solo og sanger med Porcupine Tree. Mange av de gamle sangene var Steven Wilson-sanger lenge før de ble til Porcupine Tree-sanger, så jeg ønsker på en måte å ta de tilbake igjen».

For de av dere som ikke har fått hørt albumet To The Bone, så vil jeg varmt anbefale dere å sjekke det ut. Det har alle ingrediensene som gjør det til et klassisk Steven Wilson album, men med en ørliten forandring i at låtene har en mer positiv og optimistisk vri enn vi er vant med fra den kanten. «Jeg har alltid skrevet om den litt mørkere siden av den menneskelige tilstanden og musikken min har også matchet tekstene i melankoli. Jeg føler jeg har laget en plate med en del spor som er ganske så positive og oppløftende denne gangen. Det vil nok overraske en del av mine fans vil jeg tro».

For å lese mer om albumet og den oppkommende To The Bone turneen sjekk ut hjemmesiden til Steven Wilson på http://stevenwilsonhq.com/sw/ og for å lese resten av intervjuet som jeg gjorde med han sjekk ut neste utgave av Blackmoon som kommer i september!

 

Foto // Lasse Hoile

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AUTHOR: Glenn Knudsen