PJ Harvey får stadig ett voksende publikum i Norge, og etter fjorårets vellykkede konsert på Øyafestivalen, så måtte denne gangen
Spektrum benyttes for å få plass til det voksende publikummet.Selv om ikke Spektrum var helt fullsatt, så var det ett begeistret publikum som ønsket henne og bandet velkommen etter deres innmarsj med suggerende musikk, bjelleklang og etter hvert trommer.
De startet det hele med ”Chain of Keys” og med Polly i bakgrunnen på sin saksofon.

Hennes til tider samspill med fiolonisten var både originalt og vakkert.
Polly Harvey er vel det nærmeste England kommer til å være deres svar på amerikanske Patti Smith.

Hennes kreativitet, tekster og ikke minst sangstemme ligner mye og hun burde etter hvert bli like anerkjent som Patti er.

Hennes 9 manns orkester backet henne godt opp hvor de ligger i grenselandet mellom rock og jazz. Eller kanskje vi skal kalle det til tider avantgarde rock, andre vil vel heller kalle henne Indiedronning.

I hvertfall så ble det mange flotte saxofonpartier som kler godt hennes tekster. For min del ble låta ”Dear Darkness” mitt høydepunkt, hvor det hele ble sårt og vakkert framført.

De valgte å spille over halve konserten fra hennes to siste utgivelser: Let England shake og The Hope….. , og det var kanskje lurt, da hun etter disse platene har fått sitt mer bredere publikum. Da de startet det hele kom det en vegg opp i baggrunnen og da de etter nesten halvannen time spilte ”River Anacostistia” gikk veggen ned igjen og vi ante at det da nærmet seg slutten.

Etter en lang ventepause med hoing og intens klapping fra publikum kom de så fram til ett par ekstranummer. Dette ble en magisk kveld, hvor likeså mye hennes tekster som hennes låter imponerte.
Men uten oppvarmingsband ble det nok i snaueste laget med bare vel halvannen times opptreden. Dette var min første konsert med PJ Harvey og jeg vil definitivt komme tilbake neste gang hun gjester oss.

Sjekk ut bildeserie her: http://blackmoon.no/?portfolio_page=pj-harvey-oslo-spektrum-oslo-norway130817

AUTHOR: Finn Johnsrud