En av Norges beste trommeslagere innen rocken, Willy Bendiksen valgte å feire dagen sin på John Dee sammen med mange av sine musikervenner gjennom årene. Og ikke minst var en del av hans fans møtt fram denne kvelden for å få en unik musikkopplevelse. Det hele startet med deler av Perfect Crime som spilte 3 låter. Men Wild Willy var ikke fornøyd med lyssettingen av trommesettet og nektet å spille mer før det var på plass. I mens dette kom på plass sang publikum gratulasjonssangen for ham. Neste band ut var de fleste fra Aunt Mary og G-Flat satt som ett skudd. For når Willy setter i gang bak trommene hører vi hvem som er sjefen, ingen over og ingen ved siden. Her rykket det i rockefoten hos flere blant publikum. Som svoren Flax fan, fra jeg så deres første opptreden på Strømmen Samfunnshus engang i 1974, mener jeg å huske, var jeg mest spent på å få ett gjenhør med disse denne kvelden. Det var første gangen vokalist Hermod Falch stod på en scene på 32 år men han hadde beholdt stemmen godt. ”Pain in the ass” ble godt gjennomført med backingkor. Hermod fortalte at Willy var veldig ung da de startet opp Flax, så ung at Willy gikk med bleier!! Så liten var han nok ikke, men han begynte allerede som 17 åring og har sittet bak trommene siden. Hadde vært moro hvis de hadde startet opp Flax igjen i en eller annen form. Kveldens comeback hadde ikke Lars Hesla med. Håper at Hermods opptreden førte til mersmak. I 2015 ga de ut en singel og fra denne spilte de ”Going Nowhere”.
Etter en liten pause kommer Perfect Crime på scenen igjen og spiller låta”To the limit”. Etter dette kommer for meg en av kveldens andre høydepunkt, Høst. Da spilles 3 låter fra skiva ”Hardt mot hardt” som Willy var med på.” Æræeo” med en plystrende Geir Jahren, ”Ørnekloa” i en Pantera versjon som Willy sier og ”Sirkus” hvor vi får med Svein Rønning på gitar. Konferansier for kvelden er Kim Holm som bl.a har samarbeidet med Willy da han drev Rock In baren i Oslo. Dattera til Willy er også oppe på scenen og forteller rørende om en rockepappa som ikke var helt A4 som de andre fedrene da hun gikk i barnehagen. Willy bidrar etter dette med en trommesolo før Road spiller. De forteller en historie om låta de spiller ”This is just rock`n roll hvor låta ble laget av Willy etter alle jentene som hang rundt bandet da de var på turne i Nord-Norge. De ble lei av dette og Willy laget så denne låta og sa det var just rock n roll.
På slutten spilte Blonde on Blonde bl.a coverlåta ”Midnight Moses” av Alex Harvey. Helt til slutt kom alle musikerne på scenen og gjorde en verdig avslutning med låta ”Love me or leave me”. På de fleste bandkonsellasjonene var den eminente gitaristen Tor Erik Myhre fra Wild Willys Gang og Jorn.
Kvelden ble en koselig mimrekveld gjennom de fleste banda Willy har spilt med igjennom ett over 40 års trommeliv. Og som Willy ville ha sagt: Det er only Rock`n Roll og vi får sikkert ha glede av trommeslagene til Willy i mange år til framover i flere konstellasjoner. Takker Willy og gjengen for en fin lørdagskveld.

This slideshow requires JavaScript.

AUTHOR: Finn Johnsrud