Dreamslain er et nytt heavyband fra Tromsø. Bandet består av Daniel Paulsen Figenschou, Anna Loppacher og Igor Jakobsen på henholdsvis trommer, keyboard og gitar/vokal. CDen de har sluppet er et mildt sagt modig prosjekt. Dette er ikke lett fordøyelig. Tekstene tar for seg krig og brutalitet. Flyktningenes håpløse situasjon blir godt beskrevet i «Break down the walls». Dessverre blir budskapet tidvis vanskelig å ta til seg på grunn av vekslingen mellom growling, brøling og sang som preger vokalarbeidet på plata. Vokalen fungerer best på 11 minutter lange «The Forgotten Ones» som er siste låt på plata.

Her får Igor Jakobsen frem mer kraft i stemmen enn på de andre sporene. Dette er moderne metal med lassevis med raske trommer, taktskifter og temposkifter. Anna Loppacher leverer tidvis noen pianolinjer som tilfører bandet særpreg. Gitararbeidet er trofast mot sjangeren og et par steder dukker også en banjo opp! De instrumentale partiene fungerer absolutt best.

AUTHOR: Harald Lindbach