Samfunnskritikken og angsten ligger tykt utenpå StenzbölBandens nye single som ble sluppet 19. mai. Instrumentalpartiet bringer tankene til gamle westernfilmer, og kanskje det er for å få frem at vi lever i den ville vesten.

StenzbölBanden blander rap og rock men byr atypisk nok på allsangvennlige refreng.

Komp´et låter litt 80-talls garasjerock á la Mods og Jokke & Valentinerne, bare med bedre lyd. Selv om kombinasjonen rap og garasjerock ikke er helt i vinden for tida, er det forfriskende upolert og direkte. Her finner du ikke autotune og synther, dette kunne like godt vært spilt inn i en garasje med en god lydtekniker. Dette er kompromissløst og kult, og jeg ser ikke bort fra at låta vil dukke opp som et soundtrack til Harry Hole-filmen som er i produksjon. For det er et litt grått og trist virkelighetsbilde bandet maler på en mesterlig måte, om å ikke strekke til og om tomme statussymboler.

Dette er musikk for de mørke og skitne bulene, og jeg vet ikke hvorfor, men jeg må tenke på den første Matrix-filmen når jeg hører denne låta for tredje gang. Kanskje det er de rufsete gitarene eller kanskje det er noe med klangen, eller faeninvoldskheten. Uansett er det en god låt som fortjener at du sjekker den ut om du liker rap eller indie-rock.

Terje Kollevik

AUTHOR: Stian Søvik