Status Quo er på sin kanskje siste turne som de har kalt ”The last Night of the Electrics”.

Gitaristen Rick Parfitt døde tidligere i år og lederen Francis Rossi nærmer seg 70, så vi skal ikke se bort i fra dette var siste gangen vi fikk se de på Norsk jord.
De startet det hele med”Caroline” og her ble det Rock fra første akkord for ett fullsatt Sentrum Scene. Publikum var også med på å klappe fra første akkord. Det gikk så over til låta ”Wanderer”.

Jeg som har sett de mange ganger før og kan med en gang se at Parfitt er savnet, hvor både gitaren og sangen ikke var så bra som tidligere. Vokalene var også preget av litt dårlig lyd i begynnelsen
av konserten men det kom seg etter hvert og gitarene talte der vokalene bristet. Status Quo beviste etter hvert at de kan spille mer enn tre akkorder hvor de bl.a. i potpurriet spilte både munnspill og piano. Etter denne seansen rocker de som bare det i ”Paper Plane”.

Neste låt var ”The Oriental” som gjorde de til skikkelig heavy rockere hvor det hele kulminerte i blues med 4 gitarer.

Det er tydelig at Francis begynner å bli gammel da han tidligere hadde presentert feil navn på gitaristen som erstattet Rick Parfitt og unnskyldte dette.

Men det er tydelig å se hvem som er sjefen på scenen, for Francis rocker nesten som i gamle dager. Under deres største hit” In the army now” får vi både trommesolo av Leon Cave og Syntsolo av Andy Bown som får med seg publikum i hele salen.

Etter hvert kommer introen på ”Whatever you want ” som etter hvert går over til ”Rockin all over the world” og allsangen fra salen høres godt mellom gitarakkordene.
Etter en kort pause spiller de ”Stabæksangen” eller rettere sagt ”Burning Bridges” som Stabæk har satt norsk tekst til. Det hele avsluttes med ”Rock and Roll Music og Bye Bye Johnny.

Etter denne hitparaden er nok alle fornøyd og mulig det var ett hint om Godbye med kveldens siste låt. Jeg har som sagt sett Status Quo bedre før, men få kan fortsatt rocke som dem.

Terningkast 4/10

AUTHOR: Finn Johnsrud