Cult of Luna har gitt ut ni album og vunnet pris for beste rock/metal band under Swedish National Radio Awards i 2006. I 2016 befestet de sin posisjon som et av verdens viktigste post-metal band med utgivelsen Mariner, et samarbeid med en av de store kvinnelige vokalistene innenfor post-metal, Julie Christmas. Albumet Mariner er også nominert til beste hard rock/metal album under årets svenske Grammis, samt blitt nominert til årets album i Rolling Stone!

Cult of Luna er kjent for sine forrykende opptredener og de har en egen evne til å skape en stemning rundt konsertene sine som ingen andre kan. Det har de bevist gjennom mange år og post-metal bandet fra Sverige er noe helt spesielt – unike vil nok mange si. De gir nå ut livealbumet Years In a Day, som består av en DVD med hele konserten fra Paris i fjor og en CD som ble tatt opp under Roadburn Festival i Nederland i 2013 og 2016. Utgivelsen er begrenset til kun 7000 eksemplarer og er tilgjengelig via Cult of Lunas hjemmeside. Skiva er utgitt på Indie Recordings og om Years In a Day har bandet dette å si:

«A few years ago, we took the decision to keep touring to a minimum. The sole reason was to prevent us from burning out, to keep the flame and the passion burning. But the experiences on the road that we’ve shared for almost twenty years has been life changing for all of us. It has bounded us together like brothers and we have been given the privilege to interact with incredible people all around the globe.

So, we thought it was time to release a special object related to the live aspect of Cult of Luna and how we have progressed since the release of Fire Was Born eight years ago. “ – Cult of Luna

AUTHOR: Glenn Knudsen