Legenden og hjernen bak Uriah Heeps storhetsperiode fra 70 tallet har de siste årene tatt en sving innom Norge. Denne gangen var det lille Olsen på Bryn han besøkte med 2 utsolgte konserter.

De siste 2 besøkene har han tatt med seg ungguttene fra Southampton, OUR PROPAGANDA som backingband. De startet det hele med en 40 minutters oppvarmingskonsert.

Dette var straight fram heavy hvor de bl.a spilte materiale fra sin EP. Etter en liten ølpause kom Ken og OUR PROPAGANDA på scenen. Vi hørte med en gang hvem som var sjefen, da han startet det hele med en keybordsolo som var sjela til HEEP. Hvor det hele gikk over til ”Stealin”, hvor resten av bandet deltok med gitarer, tromme og to vakre backingvokalister. Ken er blitt hele 71 år og ironisk nok spilte han flest låter fra 1971.

Etter at Ken sluttet i Heep har han gitt utallige soloskiver, men i kveld fikk han bare med seg ett par låter fra disse. Det ble derfor en ønskekonsert for det vel voksne publikummet som var vokst opp med Uriah Heep sin storhetsperiode fra 70 tallet.

Han avsluttet det hele med ”Lady in Black” før de dukket opp for ekstranummeret Gypsy. Dette var alt i alt en bra konsert, med gjensyn av en legende. Men han burde valgt ett større og bedre konsertlokale. Dessverre var lyden dårlig, og selv om han nå har med seg ett ungt og drivende band så synes jeg hans ”norske band” LIVE FIRE var bedre og hadde mer erfaring. Men Ken skal ha kred. For at han fortsatt komponerer og turnerer, trass i at han er blitt pensjonist. Kanskje ett større konsertlokale neste gang Ken?

Terningkast 4

Photo by: Kjell Erik Berg

AUTHOR: Finn Johnsrud