Nok en gang har Stavanger konserthuset åpnet dørene for oss i Blackmoon og bedt oss på konsert, denne gang med deLillos. Hva kan man si om deLillos som ikke allerede er sagt?
Som medlem av den eksklusive gruppen kalt «de fire store» i norsk rock har de spilt en utrolig viktig rolle for norsk musikk i mange år.
Allsangvennlige låter, gjenkjennelige tekster og Lars Lillo-Stenbergs særegne stemme har gjort deLillos til en nasjonalskatt gjennom 32 år.

I fjor så det ut til at den muligens var over da Lars Lillo-Stenberg fikk et illebefinnende og måtte avlyse en del konserter.
Han kom seg heldigvis kjapt og i oktober kom bandets sekstende album Peiling på Seiling ut, til stormende jubel fra en hel nasjon.
I konserthuset på fredag fikk vi servert en solid dose gamle klassikere samt noen spor fra den nye skiva.

Konserten i kveld starter ganske rolig og bedagelig fra både band og publikum.
De vel 800 menneskene tilstede i kveld får servert et par nyere låter ispedd et par av de gamle godbitene,
men det er ikke før «Tøff i Pysjamas» at publikum virkelig lar seg høres. Det har vært litt startproblemer,
men endelig ser det ut til at alle våkner og stemningen stiger i takt med promillen.

Når vi har kommet rundt halvveis gjennom kvelden,
etter vi har fått høre den splitter nye låten «Bø» som blir utgitt på den nye skiva La oss bli fri, fra all Nostalgi,
kommer slagerne på løpende bånd. «Hjernen er Alene», «Kokken Tor» og «Neste Sommer» avslutter første del av konserten med stil.

Ekstranumrene starter med den passende låten «Aldri Epleslang». Låten handler om at stadig flere barn tilbringer store deler av barndommen sin inne og foran ulike skjermer –
og får da aldri oppleve ting som epleslang og andre uskyldige aktiviteter som barn drev med før i tiden.

Vi får selvfølgelig også høre «Min Beibi dro avsted» og «Suser avgårde Alle Mann» og kvelden nærmer seg komplett. Det har vært en kveld fylt av
både gamle og nye låter fra legendene og alle tilstede forlater konserthuset med et smil om munnen og gode minner i bagasjen.

AUTHOR: Glenn Knudsen